Share:
TAPE OR DIE FUN SERIOUS LYING
Ilma-akrobatiaa ilmastointiteipillä & rummutusta pahvilaatikoilla
Hopeinen ilmastointiteippi kurottaa tilaan katosta, lattiasta, seinistä ja ikkunanpielistä. Se liimaa maahan ja seiniin pahvilaatikoita, ja roikkuu limaisena katosta. Kaksi esiintyjää saapuu tilaan. He alkavat leikkiä kaikella, mitä käsiinsä saavat. Rumpali hakkaa laatikoita ja sirkustaiteilija tekee ilma-akrobatiaa katosta roikkuvalla teipillä. He tuhoavat teippi- ja laatikkoinstallaation iloiten, luoden esityksen tuoksinnassa uuden teoksen, joka kasvaa kaaoksesta ja tuhosta.
Kuvataiteilija, joka on myös teoksen ohjaaja, rakentaa koko tilan täyttävän pahvilaatikko- ja ilmastointiteippi-installaation. Teippiä on vedetty seinistä, katosta ja lattiasta hämähäkinseitin tavoin. Lattialla on vuoria ja torneja pahvilaatikoita, jotkut niistä roikkuvat katostakin. Sitten muusikko ja sirkustaiteilija saapuvat tilaan. He käyttävät materiaalia oman teoksensa luomiseen: ääneen ja liikkeeseen. He tuhoavat ensimmäisen teoksen.
Esiintyjät näyttävät leikkivän laatikkoteippimeressä, paiskoen sitä samalla hajalle. He yrittävät häiritä toistensa tekemisiä, kylvien ympärilleen kaaosta, joka päättyy lopulta vain hengästyneeseen liikkumattomuuteen. Välillä esiintyjät ovat helliä, välillä kovakouraisia ja rajuja, mönkiessään järjestelmällisesti läpi koko tilan. Heidän lähtiessään jäljelle jää aivan uusi taideteos.
Esiintyjät: Aleksi Kinnunen, Miradonna Sirkka
Ohjaus ja kuvataiteilija: Sofi Häkkinen
Technical info
Kesto Esityksen kesto voi vaihdella. 1 – 1,5 tunnin esitys sisältää sen, kun kuvataiteilija rakentaa veistoksen, ja sen, kun esiintyjät tuhoavat sen. 15 – 30 minuutin esitys sisältää vain tuhoamisen, ja taiteilija tekee teoksen tilaan etukäteen.
Yleisö Katsomo edessä tai ympärillä. Ei interaktiivisuutta. Kaikenikäisille.
Tila Sisätila. Yksi tai useampia ilmakiinnityspisteitä (500 kg). Mahdollisuus teipata seiniin ja kattoon. Tilan koko: Min. 5 x 5 m, korkeus min. 4 metriä.
Lattia Millainen tahansa.
Valmistelut 2 tuntia rakentamiseen, 1 tunti purkuun.
Teosta on tukenut Tesa.