Share:
Mönttilaiva
Lapsille // Immersiivinen installaatio & lasten esitys
Mönttilaiva on kuin näkymätön sukellusvene, jonka avulla lapset voivat sukeltaa vedenalaiseen ihmemaahan. Ensin pidätetään hetki hengitystä, ja pian arkisesta maailmasta solahdetaan jo pinnan alle installaation sisään! Veden alla kimmeltävät meduusat saattavat kosketuksesta loikata huoneen poikki, ja valkoiset, minimalistiset möntit hymisevät taianomaisesti. Mönttilaivaan ilmestyy välillä vierailijoita: kaksi merenelävää taiteilijaa sukeltavat mukaan leikkiin, ja esittävät vanteiden ja rumpujen avulla hauskimmat temppunsa.
Lapsille ja lapsenmielisille! Mönttilaiva on immersiivinen taide- ja sirkusinstallaatio, joka voidaan rakentaa minkälaiseen tilaan tahansa.
Mönttilaiva tarjoaa innostavan alustan lapsille ja nuorille luomaan omia leikkejä, merkityksiä ja ajatuksia. Teos jättää vaaleassa minimalistisuudessaan tilaa katsojan omalle mielikuvitukselle ja omille ajatuksille, ja antaa lempeää vastapainoa aikamme kiihkeälle elämänmenolle, ja silmien ohi vyöryvälle kuvatulvalle. Teos on todellinen ihmemaa, jossa lapset saavat oikeasti osallistua, eikä heitä aliarvioida. Mönttilaivaa on kiitelty sen erityisestä muuntautumiskyvystä eri ikäisille sopivaksi, koska se nojaa lapsen omaan kokemukseen eikä valmiina tarjoiltuun tarinaan. Visuaalisesti Mönttilaiva puhuttelee kaiken ikäisiä; se on rakennettu myös aikuisten juhliin lavasteenomaiseksi rentoutumisnurkaksi.
Esiintyjät: Aleksi Kinnunen, Miradonna Sirkka
Video ja veisto: Sofi Häkkinen
Technical info
Kesto Immersiivinen installaatio (ei kestoa), jonka puitteissa 10 min esitys sovittuina ajankohtina
Tarpeisto Hulavanteet ja perkussiot
Ääni Äänentoisto on välttämätön: korkealaatuinen, riittävä kapasiteetti siistin ja säröttömän äänen tuottamiseen.
Yleisö Lapsille sekä lapsenmielisille. Osallistujamäärä tilan koon mukaan. Vuorovaikutus ei ole välttämätöntä, mutta siihen on mahdollisuus halutessaan.
Sijainti Mikä tahansa sisätila (aula, luokkahuone, varasto, black box jne.), sähköt ja mahdollisuus kevyiden meduusaveistosten kattoripustukseen.
Tila 10 m2 - 50 m2
Lattia Millainen tahansa
Valmistelut 2 tuntia rakentamiseen, 1 tunti purkuun
Muuta Tila lämmittelyä varten