Share:
Kajaanista Kuuhun
On Stage // Vanteet & rummut
Kajaanista Kuuhun on yksi kohtaus teoksesta 100 000 000 %, joka saa ensi-iltansa vuonna 2021. Lue lisää teoksesta täällä.
Kultaiset metallivanteet kalisevat hurjana villin rummutuksen ja valkoisen muoviputken kieppumisen tahdissa.
Kajaanista Kuuhun yhdistelee vannemanipulaatiota ja rumpujensoittoa. Teoksen on ohjannut kuvataiteilija. Teos on leikillistä riitelyä kahden esiintyjän ja heidän instrumenttiensa välillä, jonka kantavana tarinana on kuvitteellinen matka Kajaanista Kuuhun. Matkan varrella kohdataan pitkiä raajoja, painovoimattomuutta, kuunjäristyksiä, rätinää ja sähköiskuja.
Äänen ja liikkeen välinen jännite voidaan saada niin kovaksi, että näitä kahta on lähes mahdoton erottaa. Samalla tavalla kaksi yhdessä toimivaa esiintyjää, jotka vaihtelevat roolejaan esityksen aikana saavat teoksen syöksymään eteenpäin ja taaksepäin ja mihin vain. Esiintyjät päästävät teoksessa tarkoituksella irti taiteilijan itsesensuurista ja itsetietoisuudesta.
Esiintyjät: Aleksi Kinnunen, Miradonna Sirkka
Ohjaus: Sofi Häkkinen
Technical info
Kesto 15 minuuttia
Tarpeisto Hulavanteet, rumpusetti
Yleisö Katsomo lavan edessä, tai vaihtoehtoisesti lavan ympärillä. Ei interaktiivisuutta. Kaikki ikäryhmät. Ei rajoitusta osallistujamäärässä.
Sijainti Soveltuu sekä sisä-, että ulkotilatapahtumiin. Ei voi esittää ulkona sateella.
Tila Minimissään 4 x 5 metriä sekä 2,5 metriä korkea
Lattia Kova, tasainen, puhdas, kuiva pinta
Ääni Akustinen pienessä tapahtumapaikassa, mutta suurelle yleisölle tai ulkotapahtumalle äänentoisto on välttämätön; korkealaatuinen, riittävä kapasiteetti siistin ja säröttömän äänen tuottamiseen.
Valmistelut 30 minuuttia rakentamiseen, 20 minuuttia purkuun
Muuta Tila lämmittelyä varten