Share:
TIETOA MEISTÄ
Recover Laboratory on suomalainen taideryhmä, jota johtaa kolme monilahjakasta nuorta tekijää; sirkustaiteilija Miradonna Sirkka, kuvataiteilija Sofi Häkkinen ja kokemussuunnittelija/tuottaja Inna Huttunen. Ryhmä on nykysirkusta ja nykytaidetta yhdistävä kameleontti, joka luo immersiivisiä taidekokemuksia. Kutsumme sinut pysähtymään ja kokemaan taiteen kokonaisvaltaisesti, omalla tavallasi ja omalla tahdillasi siihen uppoutuen. Herkullisen eriskummalliset, jopa absurdit immersiiviset teokset ovat useimmiten labyrintteja - ja toisinaan jotain aivan muuta. Astu sisään teokseen, joka kuljettaa sinut matkalle luomaan omia merkityksiäsi ja löytämään oman reittisi taiteen imussa.
Luomme ainutlaatuisia esityksiä, taidekokemuksia ja upottavia maailmoja, jotka koostuvat nykysirkuksesta, kuvataiteesta, musiikista, sekä muista taiteista ja medioista. Teokset ovat tilasidonnaisia: esimerkiksi valtavia labyrintinomaisia mega-esityksiä, mukaansatempaavia ihmemaita lapsille, sekä pienempien kokoonpanojen esityksiä perinteisempiin esitystiloihin.
Teoksissamme mikä vain voi olla mahdollista, aivan kuten keskellä tavallista arkipäivääkin. Meille kaikki on erityistä. Kokemuksesi kanssamme saattaa olla lempeä tai raju, syvä tai etäinen, haastava tai pehmeä; se kuljettaa niin pitkälle kuin itse haluat. Mennään yhdessä.
Outo. Uudenlainen. Rehellinen. Lempeä. Raaka. Surrealistinen.
Recover Laboratoryn tukikohta on Helsingissä. Ydintiimissä vaikuttavat Miradonna Sirkka, Inna Huttunen ja Sofi Häkkinen, jotka vastaavat Recover Laboratoryn kaikkien produktioiden suunnittelusta. Häkkistä, Huttusta ja Sirkkaa yhdistää optimistinen ja määrätietoinen mielenlaatu; mikä vain on mahdollista tälle luovalle kolmikolle.

Miradonna on entiteetti. Vettä, jonka monet ilmentymät muovautuvat eri ympäristöissä. Miradonna rakastaa urheilua ja taidetta. Hänen kaameassa nilkkatatuoinnissaan lukee "cirque".

Miradonnalla on pallo hallussa ja hukassa yhtä aikaa. Kenties mitään palloa ei koskaan ollutkaan. Miradonna on julkea ajattelija, joka piirtää laajoja linjoja; hän on sirkusfilosofi, joka kyseenalaistaa alansa ja uudelleenrakentaa sitä jatkuvasti.

Ajattelijana ja idealistina Miradonna haastaa ihmisiä olemaan rehellisiä itselleen. Hän uskoo vapaaseen rakkauteen ja näkee ihmisistä myös sen, mitä he yrittävät piilottaa.

Miradonna, tunneanalyysin mestari, saattaa yllättää suurilla kysymyksillä. Hän ei kaihda avun tai huomion pyytämistä.

Miradonna häpeää samanaikaisesti kaikkea ja ei mitään.

Recover Laboratoryn toiminnassa Miradonna vastaa esiintyjien tekemisistä sekä syistä niiden taustalla. Hän myös esiintyy, ajattelee, kirjoittaa ja hahmottaa kokonaisuuksia.

Hänen katseensa lävistää. Sofi on dynaaminen ja innovatiivinen rakentelija, joka tekee mitä vain, mistä materiaalista vain.

Sofi yhdistää työssään teippiä, liimaa, huumoria, pahvia, kauhua ja karmeutta – ja nauraa tälle kaikelle hiljaisuudessaan. Hän on ujo, ja piileskelee pimeissä nurkissa vampyyrin elkein. Mutta tämän vampyyrin mieli elää kimmeltävän pröystäilevässä, humoristisessa paratiisissa.

Sofi on tehokas, nopea ajattelija ja tinkimätön luoja, joka selviytyy haastavissa ympäristöissä loputtomien ideoidensa siivin. Hän näkee kauneutta roskissa, ja kokoaa jätettä ja romua työhuoneelleen, rakentaen niistä outoja taideteoksia.

Sofi on taiteen maisteri. Hän näkee ja muistaa asioita, joita muut eivät - ja hän hyödyntää niitä siellä missä vähiten osaat odottaa. Hän ei koskaan paljasta ihan kaikkea, vaikka kysyisitkin. Sofi tekee videoita jotka ovat kuin rinnakkaistodellisuudesta, dadaistisesta unimaasta, jossa asiat eivät olekaan sitä miksi niitä ehkä aluksi luulee.

Recover Laboratoryn toiminnassa Sofi on vastuussa siitä, miltä kaikki näyttää tai tuntuu. Siitä, miten kaikki on. Yhdessä Miradonnan kanssa hän laittaa taiteen tapahtumaan labyrintissa. Sofi myös ajattelee, kirjoittaa, rakentaa sekä tuhoaa – ja käskyttää ja ihailee kaikkia.

Innalla on suuri sydän ja suuret ideat. Hänellä on jonkin sortin supervoimia kuplivassa ytimessään.

Inna on aidon kiinnostunut jokaisesta, ja hän uskoo sinuun silloinkin, kuin itse et. Inna on auringonvalo, joka virtaa pimeisiin luoliin ja tuo mukanaan säteilyn. Hän huomaa aina, jos jokin asia ei ole kunnossa.

Inna vaatii paljon, mutta tekee sen hymyssä suin. Vastineeksi hän myös antaa kaikkensa työympäristössä. Inna on syvällinen keskustelija. Hän kyseenalaistaa kaikki ratkaisut ja haluaa tehdä maailmasta paremman paikan.

Inna on luova tarinankertoja ja peloton visionääri. Hänellä on ainutlaatuinen Experience Management -tutkinto, ja hän tuottaa ja suunnittelee massiivisia, moniaistisia ja monialaisia taide-elämyksiä. Tällä hetkellä hän viimeistelee maisteriopintoja International Arts Management -linjalla kuudessa eri maassa. Jep, luit oikein.

Inna on "Recover Spiritin" -ruumiillistuma sekä labyrinttien suonissa pumppaava veri. Hän pitää huolta kaikesta.

Tämän ydinkolmikon lisäksi Recover Laboratoryn kanssa työskentelee laaja verkosto ammattilaisia, ja tekijätiimi muodostuu aina kunkin esitystilan ja teoksen vaatimusten mukaan. Jokaisen produktion työryhmä muovautuu ja toimii aina tilan ehdoilla.
Tutustumme ensin tilaan, joka on teoksen pääesiintyjä. Tämän jälkeen alkaa käsikirjoitus, esiintyjien valinta ja visuaalinen toteutus. Näet produktiokohtaiset työryhmät jokaisen teoksen omalta sivulta.
Etsimme jatkuvasti Recover Laboratoryn labyrintteihin soveltuvaa taidetta ja taiteilijoita. Kiinnostuitko tekemään hommia kanssamme? Laita mailia osoitteeseen hello@recoverlaboratory.com!