Share:
UNDERNEATH
Maanalainen taide- ja sirkuslabyrintti
26.9. – 20.12.2018, Helsinki.
Tsekkaa myös kokonaisvaltainen
dinner & show -elämys !
Keskellä puistoa seisoo yksin suuri, metallinen kuutio. Avaat sen painavan oven, ja usvainen ilma kiertyy ympärillesi. Kävelet alas portaita, ja sadannella askelmalla tunnet olevasi jo syvällä maan alla. Hengityksesi höyrystyy hämärässä ilmassa, katon rajassa kiemurtelee kiinnostunut hahmo. Kulman takana kohtaat lempeän katseen, hitaan liikahduksen ja ohikiitävän ajan. Olet astunut labyrinttiin.
Recover Laboratoryn uusi suurteos, Underneath, menee ihon ja maan alle. Teos on absurdi matka ihmiseen ja itseen väestönsuojassa Helsingin Meilahdessa. Täällä maan alla, jossa kaikella on merkitystä, pääsee pakenemaan arkea täysin toiseen ulottuvuuteen, kaiken alapuolelle.
Underneath on maanalainen labyrintti, joka venyttää taiteenalojen rajoja. Jokainen katsoja astuu reitille yksin, mikä takaa erittäin henkilökohtaisen taidekokemuksen. Matkan varrella katsoja kohtaa taidetta; sirkusta, teatteria, musiikkia, kuvataidetta, ääntä, valoa, videota – mitä vain. Kaikki nämä osat muodostavat hiukkastasolta universumin kokoiseksi laajenevan kokonaisuuden. Jokainen osa tutkii ihmistä ja ihmisyyden kokemusta erilaisella tavalla. Matkan varrella voi osallistua, katsoa, tunnustella, vetäytyä – kokea miten haluat.
Jokainen katsoja astuu luolaan yksin - mutta ei huolta: Recover Laboratoryn oliot ovat lempeitä, herkkiä ja kohteliaita. Underneath on tila, jossa voi kokea olevansa turvassa ja oikeasti yksin omien ajatustensa kanssa. Reitillä kohdattavat esiintyjät ovat uteliaita ja kummallisia hahmoja, joista on kuoriutunut pois ihmisen pelko ja viha. Ne johdattelevat katsojan ajatuksia tämän oman mielen sopukoihin. On olemassa vain tämä hetki ja tämä tilanne, ja ikuinen uteliaisuus.
Esitys toteutetaan Helsingin Pelastuslaitoksen väestönsuojassa, maanalaisessa kallioon louhitussa tilassa, joka on rakennettu kaupunkilaisten suojaksi poikkeustilanteessa. Nyt tila antaa suojan Recover Laboratoryn olennoille ja heidän maailmalleen. Luolasto muuntautuu absurdiksi maailmaksi, jonka turvallisessa sylissä katsoja pääsee kohtaamaan esityksen lisäksi oman itsensä.
Työryhmä:
Ohjaus ja taiteellinen johtaminen: Miradonna Sirkka ja Sofi Häkkinen
Tuotanto ja kokemussuunnittelu: Inna Huttunen

Esiintyjät:
Iida-Liina Linnea
Emmi Myrskog
Anna Kankila
Aleksi Kinnunen
Samuli Kivelä
Hedda Liukkala
Riku Nieminen
Anna Pesonen
Miradonna Sirkka

Tuotantoassistentti: Emmi Myrskog
Äänisuunnittelu: Samuli Kivelä, Aleksi Kinnunen
Lavastus ja tekninen toteutus: Sofi Häkkinen, Inna Huttunen, Anna Pesonen, Mia Rantavaara, Martta Jylhä
Valokuvaus/videokuvaus: Iida-Liina Linnea, Aleksi Hornborg
Underneathin sisuksista voit löytää oman itsesi lisäksi paikkasidonnaisen taidenäyttelyn. Recover Laboratoryn taiteellinen johtaja ja kuvataiteilija Sofi Häkkinen on kuratoinut ensimmäisen näyttelykokonaisuutensa Meilahden syvyyksiin. Näyttelyssä nähdään teoksia yhteensä 17 taiteilijalta. Kokonaisuus siirtyy luolaston suureen halliin muutamilla lisäteoksilla höystettynä tammikuussa 2019. Tämä esityskauden jälkeen aukeava toinen osa näyttelyä on nimeltään EVERYTHING IS IMPORTANT.
Näyttelyn taiteilijat
Anssi Kasitonni
Hinni Huttunen
Jesse Avdeikov
Aino Autere
Hanna Vihriälä
Leda Vaneva
Teemu Keisteri
Anna Pesonen
Eeva Lietonen
Joni Kärkkäinen
Jere Kilpinen
Tuomas Lehtomaa
Johanna Naukkarinen
Sandra Schneider
Tarleena Öhman
Anna Björklund
Pekka Jylhä
YHTEISTYÖSSÄ
TEOKSEN MAHDOLLISTAVAT
SANOTTUA AIEMMISTA LABYRINTEISTÄ
Ennen kaikkea kohtaaminen oli kuitenkin jotain, jota olin tietämättäni kaivannut. Tuntui kummallisen hyvältä tulla nähdyksi ja olla turvallisesti hiljaisessa vuorovaikutuksessa tuntemattoman kanssa. Nähdyksi tulemisen tarve ja vastapuolena sen pelko taitavat toisaalta olla ihmiseen sisäänrakennettuja ominaisuuksia.
kulttuurikuuri.fi
Recover Laboratory on tunteita, joita et välttämättä tiennyt sisälläsi olevan. Se on asioita, joita saatat pelätä, asioita joita suret, tai joista iloitset. Sinä päätät.
Katsoja
Recover Laboratory on taideteos, jonka sisällä on taideteos, jonka sisällä on taideteos, jonka sisällä on taideteos, jonka sisällä on taideteos, ja joista sinä olet itse yksi.
Katsoja
Se on osallistava monipolvinen taideteos, jossa taiteiljat antavat katsojalle reaaliaikaisesti mahdollisuuden tutkia omia kokemuksia ja ajatuksia joko passiivisena katsojana tai osallistumalla itse täysin absurdiin ja välillä taas naurettavan arkipäiväiseen maailmaan.
Katsoja